ГЕРБ и ДПС не отчитат дарения  Само осем симпатизанти превели

...
ГЕРБ и ДПС не отчитат дарения  Само осем симпатизанти превели
Коментари Харесай

За вота на 2.Х фенове на “Промяната” дарили над 1 млн. лева, Бойко Рашков - само 200 лв.

ГЕРБ и Движение за права и свободи не регистрират дарения 
Само осем симпатизанти превели пари на " Възраждане " за акцията, претендентите - не

Манолова събра над 100 хиляди лева за първата акция на " Изправи се, България ", а Слави - близо 400 хиляди лева, само че останаха отвън Народното събрание

1 111 217 лева - толкоз е получила “Продължаваме смяната ” от дарения на симпатизанти за последната предизборна акция през октомври, излиза наяве от докладите на партията пред Сметната палата.

Най-много е дал притежателят на уебхостинг компания Тенко Николов - 220 хиляди лева, като е показал, че парите са му от “договори за ръководство и надзор ”. По 100 хиляди лева дарили Иво Ценов и Светозар Георгиев, също от IT бизнеса.

50 хиляди е дал съоснователят на “Телерик ” Васил Терзиев, който, както “24 часа ” писа, е доста евентуалният претендент за кмет на София.

Предприемачите от този бранш бяха най-големите донори на Политическа партия и за предните избори.

214 480 лева пък са превели на партията претендентите за депутати. 55 хиляди лева от тях е дал Атанас Михнев, 50 хиляди лева - Венко Сабрутев, 30 хиляди лева - Венко Сабрутев и други А пък някогашният вътрешен министър Бойко Рашков - единствено 200 лева

Разходи за 601 340 лева регистрира Българска социалистическа партия. Те са получили 36 255 лева дарения от жители и 144 143 от кандидат-депутати. За плакати, флаери, диплянки, брошури и други са изхарчени над 50 хиляди лева, за всеобщи прояви като обществени събрания и концерти - 15 162 лева

За следващ път дарения не регистрират от Движение за права и свободи и ГЕРБ. “Възраждане ” пък е получило общо 30 500 лева от осем дарения на на симпатизанти, само че няма регистрирани такива от кандидат-депутатите.

От жители “Демократична България ” е получила общо 220 318 лева. Те са направени от 32-ма души като най-големите са за по 20 хиляди лева Пет парични дарения за общо 21 965 лева има и от кандидат-депутатите й. Най-много е дала блогърката, известна с прякора си " Летящата Козила " Елисавета Белобрадова - 14 хиляди лева, като е показала, че техният генезис е от дарения на физически лица.

76 675 лева е получил коалиция " Български напредък " ( " Земеделски национален съюз ", " Партия на зелените ", " Свобода " ) от общо 23-ма донори. Най-голямото от тях е направено от Иван Кънчев - 16 хиляди лева Други 9 хиляди е дарил Огнян Радев, а Петър Маринов - 9500 лева Някои от хората са дали и особено, с цел да се заплати лъчение на клипове по малкия екран. Кандидат-депутатите пък са превели на партията 87 099 лева Най-много е дал Никола Илиев - общо 25 хиляди лева, който обаче не съумя да влезе в Народното събрание.

Близо 400 хиляди лева за акцията си е събрала " ИТН " на Слави Трифонов, която остана отвън Народното събрание след вота през октомври. На нея симпатизантите са превели - 281 370 лева, като най-големите дарения са за по 30 хиляди лева на Димитър Данаилов и Мариела Иванова. Ексдепутатите от партията и мераклии за новото национално заседание са й дали общо 105 424 лева

Новата партия на Мая Манолова " Изправи се, България ", която се яви за първи път на избори, е събрала общо 112 475 лева от членове и симпатизанти. Най-много от претендентите е дал Никола Вапцаров - 10 700 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР